SkaraSkara

Nyheter från Skara

Annonser
Senaste Nytt
Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Lastbil i diket efter olycka – Räddningstjänsten: "Jättehalt på platsen"


En lastbil har kört i diket i Götene kommun. Enligt räddningstjänsten är det svår halka på platsen. Släpet står kvar över vägen och blockerar hela vägbanan.Enligt räddningstjänsten ska chauffören inte vara allvarligt skadad.– Det är jättehalt på platsen, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i...
2018-01-22 12:05

Liknande Artiklar
Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Lastbilskaos och olyckor


Vid Jularondellen har en lastbil kanat ut vid kanten och satt fast. På uppfarten från Skövde på E20 kanade en lastbil med släp av vägen och stoppade trafiken en stund innan den fick hjälp och drogs upp. Vid Schenker, söder om korsningen hade en lastbil också...
2013-12-06 15:48

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Villa står i brand – helt övertänd


En villa började sent på torsdagskvällen att brinna i Skara kommun.Räddningstjänsten har skickat tre enheter för att försöka få kontroll på elden.– Det är en helt övertänd villa. Vi har precis kommit fram med styrkor till platsen, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare på räddningstjänsten i Skara. 
2017-08-03 21:10

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Båt i brand vid brygga – räddingstjänst på väg


En båt som ligger förtöjd i en hamn i närheten av Karlsborg står i brand.Räddningstjänsten är på väg till platsen. – Det är en båt som ligger vid bryggorna. Vi är inte framme vid platsen, säger Peter Knutsson, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg. 
2017-07-07 10:00

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Villa i lågor: "Den är helt övertänd"


En brand bröt ut i en villa i Götene på lördagskvällen.När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd.– Vi får inrikta oss på att minska spridningen, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm.
2017-09-09 21:50

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Mc-förare till sjukhus efter krasch


En mc-föraren har transporterats till sjukhus efter att han kört av vägen i närheten av Mariestad. Enligt räddningstjänsten ska mannen troligtvis åkt av vägen i hög hastighet.– Han har kört av ganska rejält, säger Tomas Lindström, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg.
2017-05-21 18:50

Larm Söderhamn
[Liknande]

Gullspång: Lastbil körde av väg 26


Gullspång: Lastbil körde av väg 26 - www.larm-soderhamn.seVid kl 11:25 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en singelolycka med en lastbil på väg 26 norr om Gullspång. Enligt räddningstjänsten Östra Skaraborg var det ett trailerekipage som kört av vägen. Man var dock ej i behov av...
2014-04-01 13:36

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Bil körde i diket – föraren smet från platsen


En bil körde tidigt på onsdagsmorgonen av vägen i närheten av Skövde. Tre personer ska ha befunnit sig i bilen.– Det är eventuellt två personer till sjukhus med lindriga skador, säger Roland Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg. 
2017-03-01 06:30

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Brand i lastbil


Det var vid halv åtta som larmet om den brinnande lastbilen kom till räddningstjänsten. Kårerna från Skara och Skövde ryckte ut men när de kom till platsen, på väg 49, hade chauffören redan släckt branden som var begränsad till motorn. Föraren hade hunnit stanna fordonet vid...
2014-03-18 08:18

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

JUST NU: Kvinna hittad död i sjö – stor räddningsinsats


En kvinna har hittats död i vattnet i en sjö i Skövde. Räddningstjänsten är på plats och polis har tillkallats. – En person blir upplockad av oss, säger Peter Brandels, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg. Enligt räddningstjänsten är det oklart hur länge kvinnan har legat i vattnet. 
2017-06-02 08:35

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Pizzeria eldhärjad – misstänkt mordbrand


En pizzeria i Mariestad blev utbränd efter en våldsam brand natten mot onsdagen. – Det slog lågor ut genom fönstret när vi kom till platsen, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.Tre stationer från räddningstjänsten bekämpade branden.
2017-09-06 04:50

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Flera kor döda efter lastbilskrock


Vid 02.45 under natten mot tisdagen larmades räddningstjänst och polis om att flera kor blivit påkörda i Skara. 75 kor hade rymt från en hage och sprungit upp på en väg där flera stycken blev påkörda av en lastbil.– Det låg kor överallt på vägen,...
2017-08-08 04:50

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Helikopter kallas in – skärmflygare sitter fast i träd


En skärmflygare har fastnat i ett träd på Ålleberg i Falköping.Enligt räddningstjänsten sitter personen fast 15 meter ovanför marken.– Eller till och med lite mer, säger Stefan Johansson, stabsbrandmästare på samhällsskydd mellersta Skaraborg.Man har nu skickat en helikopter till platsen för att bistå i nedtagandet.
2017-07-24 16:10

Borås Tidning
[Liknande]

Grisar dog i olycka i Jönköping


40 grisar dog när långtradaren de fraktades i välte väster om Risbro i Jönköping. Lastbilschauffören klarade sig dock oskadd. Totalt färdades cirka 170 grisar i lastbilen, på väg mot slakt i Kalmar, när olyckan inträffade. Flera av djuren irrade sig ut på vägbanan och i terrängen...
2014-04-01 19:58

Larm Söderhamn
[Liknande]

Töreboda: Bil hamnade i diket


Töreboda: Bil hamnade i diket - www.larm-soderhamn.se Strax innan kl 18:00 på fredagen inträffade en singelolycka i Töreboda. En personbil hade kört av vägen och in i ett trafikmärke. Fyra personer färdades i bilen men enligt räddningstjänsten Östra Skaraborg skadades ingen av dessa. Töreboda: Bil hamnade i...
2014-04-18 20:27

SR.se - Skaraborg
[Liknande]

Räddningstjänsten bevakar Viken


Räddningstjänsten är fortfarande kvar på Nötcenter Viken utanför Falköping, där en storbrand bröt ut i lördags kväll. En man med tankbil bevakar platsen, eftersom det finns risk att elden blossar upp igen.
2009-11-09 16:23

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Stor olycka på E20 – tre personer inblandade


En allvarlig trafikolycka har inträffat på E20 i Gullspångs kommun. Tre personer är skadade.– Det handlar om en frontalkrock. Vi har en person allvarligt skadad i  personbil som förts iväg i ambulanshelikopter. De andra två personerna ska vara  lindrigt skadade, säger Roland Johansson, inre befäl...
2017-02-22 15:50

SR.se - Skaraborg
[Liknande]

Kvinna påkörd av lastbil


En kvinna blev påkörd på E20 söder om Vara i höjd med Statoil i Naum vid halv ett tiden. Hon hade enligt räddningstjänsten gått rakt ut i vägen framför en lastbil, men lastbilen hann sakta in.
2009-07-09 14:37

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Brand har utbrutit vid företag – räddningstjänsten på väg


En brand har utbrutit i anslutning till ett företag i ett industriområde i Götene.Enligt räddningstjänsten ska det brinna utomhus.– Vår styrkeledare är på plats. Brandstyrkorna är på väg, säger Roger Almgren, räddningschef vid räddningstjänsten i Skara-Götene.
2017-03-17 14:55

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Lindrigt skadad efter olycka


Enligt Räddningstjänsten ska det ha skett en singelolycka cirka tre kilometer från Skara mot Falköping. Det är oklart hur olyckan skedde men personen som färdades i bilen ska ha blivit lindrigt skadad. Ambulans kallades till platsen och gav vård åt föraren, men det är oklart...
2014-04-05 18:24

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Fullt utvecklad villabrand - en person kan vara kvar


Räddningstjänsten bekämpar en fullt utvecklad villabrand i Vara kommun.– En person befaras vara kvar i villan, säger Dennis Brännehed, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.Fler stationer är på väg för att bekämpa den kraftiga branden. 
2017-06-03 17:15

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Skogsbrand rasar – två styrkor på plats


En större skogsbrand rasade på onsdagseftermiddagen i närheten av Karlsborg. Enligt räddningstjänsten ska det brinna på en yta av 100x200 meter. – Vi försöker begränsa det, säger Hans Ingberg, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Östra Skaraborg. 
2017-06-21 12:25

Wighsnews - Riksnyheter
[Liknande]

Bilist körde i diket


En bilist körde tidigare ikväll i diket på väg 44 vid Skararondellen i Lidköping. Räddningsenheter kallades till platsen och enligt uppgift skadades ingen allvarligt vid olyckan.
2009-11-29 19:51

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Två personer skadade efter olycka på E20


Två personer har fått föras till sjukhus efter en singelolycka utanför Gullspång.Händelsen inträffade på E20.– De körde av vägen ner i diket, säger Roland Johansson, inre befäl, räddningstjänsten Östra Skaraborg.
2017-07-01 13:35

SR.se - Skaraborg
[Liknande]

Lastbil i diket


En lastbilschaufför upplevde i morse att han trängdes ut i diket av en annan lastbil, på en mindre väg mellan Holmestad och Götene.
2010-03-03 09:59

Lidköpingsnytt.nu - Skaraborg
[Liknande]

Lastbil i diket i Skara


En lastbil kördes vid 17-tiden i diket vid den så kallade Glasbacken i Skara. Lastbilen var på väg norrut på E20. Räddningspersonal och poliser kallades till olycksplatsen men det är inte känt om någon skadats allvarligt.
2013-03-20 18:06

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Två personbilar i krock – totalstopp i trafiken


Två personbilar har varit inblandade i en olycka på rikväg 26 i Skövde kommun.Enligt räddningstjänsten ska åtta personer vara inblandade men skadeläget är i nuläget oklart.– Det är totalstopp i norrgående riktning, prognosen är oklar, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.
2017-08-04 13:05

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Bil voltade – en till sjukhus


En singelolycka inträffade utanför Vara strax efter klockan 12 på måndagen. Enligt räddningstjänsten ska en bil ha voltat av vägen.– En person är avförd till sjukhus, säger Anders Ydergren, insatsledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.
2017-07-31 10:50

Barometern
[Liknande]

Per Oscarsson befaras död i brand


Skådespelaren Per Oscarsson och hans fru Kia Östling befaras ha omkommit i en brand natten till nyårsaftonen. Huset var totalt nedbrunnet när räddningstjänsten kom fram. Polisen ska undersöka platsen under dagen. Skådespelaren Per Oscarsson och hans fru Kia Östling befaras ha omkommit i en brand...
2011-01-01 11:45

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Person har brunnit utomhus


En person har skadats av eld i Skara kommun.– Vi fick in ett larm om att en person skulle brinna. Vi är på plats nu, personen brinner inte men är skadad. Man väntar på ambulanshelikopter, berättar Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.
2017-08-01 19:20

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

I krock innan dödsolyckan


Cirka klockan 18:20 inträffade den första av tre olyckor där ett och samma fordon var inblandat. Samtliga olyckor skedde inom en tidsram av några minuter och enligt polisen blev det inga personskador vid de första två olyckorna. Det rörde sig om en stulen bil som kördes...
2013-11-06 18:18

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Lastbil välte i Skara


En lastbil med släp välte på E20 vid avfart mot väg 184 på förmiddagen. Lastbilen var lastad med sopor och välte i en kurva.Räddningstjänst, polis och ambulans blev kallade till platsen.Föraren fick lindriga skador och följde med ambulans till sjukhuset i Lidköping.Olja hade läckt ut...
2013-07-16 01:48

Lidköpingsnytt.nu - Skaraborg
[Liknande]

Räddningstjänsten på kommunledningens bord


På tisdag kommer kommunledningen och kommunstyrelsens arbetsutskott att få information om och diskutera  räddningstjänsten i Lidköpings framtid. Den är en del av räddningstjänsten i västra Skaraborg och har drabbats hårt när flygvapnet sagt upp avtalet. Räddningstjänsten i Västra Skaraborg har - som Lidköpingsnytt tidigare berättat -...
2010-11-27 11:58

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Husabybrand blossade upp igen


Den brand som startade i onsdags eftermiddag, i en mindre fristående byggnad som används som förråd, blossade upp igen i morse. Det glödde fortfarande i en flishög. Räddningstjänsten fick åka dit igen men enligt uppgift ska branden vara under kontroll.  Styrkor från räddningstjänsten i Skara och Vara fanns på...
2014-01-30 07:36

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

JUST NU: Två allvarligt skadade efter kollision


Två personer är allvarligt skadade efter en krock mellan en lastbil och en personbil. Personerna sitter fastklämda i fordonet. – Det är en kraftig smäll, så vi drar på stort, säger Henrik Ahlstrand, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.
2017-04-23 13:35

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

En person fördes till sjukhus efter krasch


En person ska ha skadats efter att två bilar krockat.Enligt räddningstjänsten fördes personen till sjukhus med nacksmärtor.– Det ska ha skett någon typ av sidokollision, säger Perry Malmberg, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.
2017-07-23 14:15

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Lastbil med släp i diket


Det var cirka tjugo minuter i tolv som olyckan hände. Den stora lastbilen hamnade i diket och fortsatte en bit framåt innan ekipaget stannade. Lastbilschauffören är helt oskadd.  Två män blev vittnen till olyckan då de kom körande i motsatt riktning och fick se lastbilen plöja...
2013-10-22 13:27

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

JUST NU: Ö står i lågor: "Går fort"


Det brinner på Lillön som ligger strax utanför Blomberg i Skaraborg.Räddningstjänsten och kustbevakningen är på plats för att bekämpa lågorna.– Det är ganska mycket vass ute på ön och då går det fort, säger Tommy Emriksson, inre befäl på räddningstjänsten i Götene.
2017-07-07 12:55

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Brand på Semper i Götene


Enligt räddningstjänsten ska branden troligen ha startat i samband med ett hantverksarbete på företagets tak. Av någon anledning ska det ha börjat brinna i taket i närheten av en fläkt. Styrkor från räddningstjänsten i Götene och Skara fanns på plats för att släcka elden. Ytterligare en...
2014-03-20 14:12

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Popcornvagn stoppade E20-trafik


Det var vid fyratiden i natt som en lastbil gick av vägen i höjd med Leksberg, utanför Mariestad. Lastbilen med släp hamnade i diket och blockerade för en tid trafiken i norrgående riktning.Lastbilen ingick i en cirkuskaravan på väg mot ny ort. På släpet som...
2013-09-05 08:54

.